• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۴۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۳
اجتماعی » جامعه و شهری
معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور

 اجرای 522 طرح اجتماعی با مشارکت سازمان های مردم نهاد

معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت : سازمان های مردم نهاد در سال گذشته 522 طرح در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی اجرایی کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، کمال اکبری  در نشست خبری به  تبیین سیاست‌ها ، اولویت‌ها و برنامه‌های حوزه مشارکت اجتماعی سازمان های مردم نهاد اشاره کرد و افزود : سازمان های مردم نهاد یکی از اساسی ترین محورهای توسعه پایدار کشور به شمار می‌ روند که تامین کننده رفاه اجتماعی و افزایش آن هستند و وزارت کشور بر اساس برنامه ششم توسعه حمایت از سازمان‌های مردم نهاد را در اولویت کارهای خود قرار داده است. 
وی به بحث حمایت و نظارت وزارت کشور بر سازمان مردم نهاد اشاره کرد و گفت: از جمله این حمایت ها ، حمایت و توسعه معنوی و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت سازمان های مردم نهاد و جلب مشارکت های اجتماعی است. 
اکبری ادامه داد : در بحث نظارت نیز نظارت مستمر بر سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه از اولویت‌های وزارت کشور است که این نظارت نیز در راستای حمایت از این مراکز صورت می گیرد تا مردم اعتماد بیشتری به این سازمان ها داشته باشند و همچنین همکاری مردم با آنها نیز افزایش یابد.
معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت : در حمایت از سازمان های مردم نهاد ، نقش سازمان ها در مداخلات اجتماعی در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی و همچنین افزایش امید و نشاط اجتماعی بسیار مورد توجه است و این سازمان‌ها نیز خود در این زمینه برنامه های وسیعی دارند.
وی افزود : در سال گذشته 450 سازمان مردم نهاد در بیش از 522 طرح دولتی از طریق استانداری ها و فرمانداری های سراسر کشور مشارکت کردند که این طرح ها با هدف کاهش آسیب های اجتماعی و همچنین افزایش امید و نشاط اجتماعی به صورت خاص انجام شده است.
اکبری گفت : یکی از دغدغه های مهم سازمان امور اجتماعی کشور این است که فعالیت این سازمان های مردم نهاد در حوزه جوانان مورد توجه ویژه قرار گیرند ، بر این اساس تفاهم نامه ای با همکاری وزارت ورزش و جوانان و وزارت کشور امضا شد که برای این تفاهم نامه ها دستورالعمل اجرایی نوشته و به تمام استانداری های سراسر کشور ابلاغ شد و در این راستا توسعه فعالیت اجتماعی جوانان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود : یکی از مهمترین موارد امضای این تفاهم نامه ها تسهیل و تسریع در صدور پروانه برای فعالیت سازمان های مردم نهاد در حوزه جوانان است تا فعالیت‌ های رسمی خود را آغاز کنند.
معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت : از ابتدای امسال تاکنون 30 جلسه هیئت نظارت در سراسر کشور برگزار کرده ایم بطوری که در همه استان ها جلسات هیئت نظارت تشکیل شده است. 
وی افزود: در بحث نظارت بر سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه نیز عملکرد مالی سالانه آنها مورد بررسی قرار می گیرد و اگر تخلفی در عملکردشان مشاهده شود یا بر خلاف اساسنامه فعالیت کنند پیگیری و اقدامات لازم صورت می گیرد. 
اکبری گفت: خیریه هایی که از مردم وجهی دریافت می کنند، باید حداقل 80 درصد منابع جمع شده به صورت دقیق به مصرف جامعه هدف برسد و 20 درصد نیز حق دارند صرف هزینه های جاری کنند.

صدور 144 مجوز احداث سازمان های مردم نهاد 


­معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت : از ابتدای امسال درخواست تاسیس 771 سازمان مردم نهاد و موسسات خیریه تایید و 884 درخواست نیز مصوب شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما کمال اکبری در نشست خبری افزود: از ابتدای امسال دو هزار و 388 تقاضا برای ایجاد سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه در سراسر کشور درخواست شده است که 771 درخواست تایید ، 884 درخواست نیز مصوب شده که باید ویرایش شود و 144 مجوز نیز از ابتدای امسال صادر شده است.
وی گفت: بیش از 700 مجوز نیز در حال صدور است و تلاش ما بر این بوده که هیئت نظارت به صورت هفتگی کارهای مربوطه را انجام دهد و هیچ تقاضایی بیش از هشت روز در نوبت رسیدگی قرار نگیرد.­معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور در ادامه با بیان اینکه لیست مجوزهای صادره برای سازمان های مردم نهاد در سامانه سازمان های امور اجتماعی وزارت کشور قابل رویت است ، افزود : بیشترین فعالیت حوزه سازمان های مردم نهاد نیز مربوط به مسائل اجتماعی کشور ،​ مداخله گری و کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی از طریق طرح ها و امضای تفاهم نامه ها اجرایی می شود و بیشترین اولویت های فعالیت های این سازمان های مردم نهاد نیز که  خیلی مورد توجه قرار می گیرد ، طرح های مبارزه با طلاق ، اعتیاد ، مشاوره آسیب های اجتماعی و سازمان دهی حاشیه نشینی است .
وی درباره حمایت های معنوی از سازمان های مردم نهاد نیز گفت : یکی از این حمایت ها ایجاد بستر مناسب و قانونی برای انجام کارهاست ایجاد زمینه و امکان فعالیت برای این سازمان ها و همچنین نوشتن آیین نامه و مقررات و توانمندسازی سازمان های مردم نهاد در کشور است.
اکبری افزود : ضمن اینکه در سال گذشته 82 هزار نفرساعت آموزش برای سازمان های مردم نهاد ارائه داده ایم.
وی به تعداد مجوزهای لغو شده در کشور اشاره کرد و گفت : سال 97 سه مجوز  و در سال 96 نیز هفت مجوز سازمان های مردم نهاد لغو شده است اما برخی از این سازمان ها علیرغم اینکه لغو مجوز شده اند باز هم فعالیت می کنند که از جمله انجمن خیریه بیماران دیابتی کشور است که سال 93 لغو مجوز شده و حق فعالیت ندارد اما برخی گزارش ها حکایت از فعالیت آن دارد و حتی در برخی جاها افراد تشویق شده اند در این نهاد فعالیت کنند یا پولی از مردم بگیرند.­معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور افزود : از سال 91 تاکنون 17 مورد لغو مجوز سازمان های مردم نهاد یا موسسه خیریه داشتیم ضمن اینکه مردم برای اعلام شکایت و یا پیگیری مطالبات می توانند با شماره تلفن 88950017 و 18 تماس بگیرند.
وی گفت : البته در این مدت به هفت هزار سازمان مردم نهاد مجوز فعالیت داده شده است و بیشترین سازمان های مردم نهاد ملی که لغو مجوز شده مربوط به انجمن های دوستی و انجمن های خیریه است.
اکبری درباره برخورد با موسسات غیرمجاز نیز افزود : گاهی مردم به موسسات غیرمجاز مراجعه و اعتماد می کنند که از قبل آن ممکن است متضرر شوند و یا آسیب ببینند که اگر کسی از این موسساتی که دارای مجوز هستند آسیب ببینند ما فرآیند رسیدگی داریم اما آن موسساتی که مجوز ندارند و یا لغو مجوز شده اند از طریق مراجع قضایی پیگیری و اقدام می شود.­معاون مشارکت های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور درباره تخصیص بودجه نیز گفت : ما هیچ بودجه ای برای کمک به موسسات و سازمان های مردم نهاد نداریم بلکه خودشان در قالب کمک های مردمی و طرح ها این کارها را انجام می دهند و ما در واقع ردیفی به نام حمایت های بودجه ای از این موسسات نداریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واژگونی مرگبار پژو ۴۰۵ در دامغان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم بهمن به افق آبادان و خرمشهر
برف و باران در استان تهران
اعلام نتایج اعتراضات آزمون استخدامی سال ۱۴۰۴ وزارت آموزش و پرورش
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ
رژیم صهیونی بیش از ۱۵۲۰ نوبت آتش بس در غزه را نقض کرده است
روسیه: امیدواریم آمریکا در قبال ایران عقلانیت نشان دهد
آمریکا شریک اصلی نسل‌کشی در غزه است
زلنسکی: ۵۵ هزار نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
افتتاح خانه موسیقی تهران
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
توفان و گردوخاک در مرکز و شرق کشور
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)